fbpx

Tags : труеење кучиња

На дневен ред на Советот за превенција повторно бесправната сеча

Денеска се одржа 11-та конференција на Локалниот совет за превенција на која повторно се разговараше за бесправната сеча и трговија на дрвја на подрачјето на општина Струмица и труење на кучињата. Главен акцент беше ставен на проблемот со пустошењето на шумите, а заклучокот е дека тој проблем веднаш не може да се реши, меѓутоа може […]