fbpx

Tags : учесници

Познати учесниците на Струмичкиот карневал и имињата на маските

Со предавањето на клучот од страна на градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов, на карневалистите утре (18:30 часот) почнуваат осумдневните карневалски празнувања во Струмица. Празнувањето ќе кулминира в сабота кога се одржува Интернационалната карневалска вечер на која, како што објави Организацискиот одбор, ќе учествуваат 47 карневалски групи со околу 1.000 учесници од кои 20 групи се […]