fbpx

Познати учесниците на Струмичкиот карневал и имињата на маските

 Познати учесниците на Струмичкиот карневал и имињата на маските

Со предавањето на клучот од страна на градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов, на карневалистите утре (18:30 часот) почнуваат осумдневните карневалски празнувања во Струмица. Празнувањето ќе кулминира в сабота кога се одржува Интернационалната карневалска вечер на која, како што објави Организацискиот одбор, ќе учествуваат 47 карневалски групи со околу 1.000 учесници од кои 20 групи се од  Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Србија, Грција и Бугарија.

На Детскиот карневал в недела, на Прочка, ќе учествуваат 24 групи од основните училишта и градинките.

Градоначалникот на Струмица, пак, објави дека Карневалот ги наполни сместувачките капацитети не само во Струмица, туку и во Радовиш и Дојран.

Во продолжение списокот на учесници на Интернационалната карневалска вечер.

Share via
Copy link