fbpx

Tags : училиште

Отворен ден во Средното училиште „Димитар Влахов“

Во СОУУД „Димитар Влахов“ денеска се одржа Отворен ден на училиштето на кој беа презентирани образовните профили пред полуматурантите како одлична можност во изборот на училиште за продолжување на нивното образование. Учениците од училиштето на идните средношколци им ги пренесуваа и своите искуства од воспитно – образовниот процес. На Отворениот ден, присуствуваа и членови на […]

Мигранти проселе во двор од училиште во Струмица

Денеска во 14:45 часот на булевар „Маршал Тито“ во Струмица, полициски службеници од Полициската станица Струмица постапувајќи по претходно изготвен оперативен план за безбедност во и околу училиштата кој се спроведува на територија на целата држава, пронашле двајца мигранти од Мароко, кои заедно со уште три лица-мигранти проселе во двор на училиште во Струмица, соопштија […]

Во Василево се тампонира улицата од црквата до училиштето

Денес, градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов изврши увид во текот на градежните активности на улицата во населеното место Василево, која се реконструира  на потегот од црквата Пресвета Богородица  до  ООУ „Гоце Делчев“ односно спојот со главната улица кај училиштето. Вкупната должина на делот кој ќе се асфалтира  изнесува 720 метри. Одводнувањето е решено со […]

Реконструирано подрачното училиште „Сандо Масев“ во Добрејци

Учениците и вработените во подрачното училиште „Сандо Масев“ во селото Добрејци од денеска наставата ја изведуваат во комплетно реконструирано училиште. Градоначалникот Костадин Костадинов го посети училиштето и заедно ја споделија радоста во новите услови за работа. -Со реконструкцијата којашто започна во септември минатата година извршено е комплетно отстранување на малтерот од надворешната и внатрешната страна […]

Се уредува дворот на училиштето во село Дукатино

Во подрачното училиште „Гоце Делчев“ во с. Дукатино  во тек се активности на уредување на училишниот двор со бекатон плочки.  Плочките се поставуваат околу училишната зграда на предниот, влезен дел од објектот со што влезната партија добива сосема нов лик  и дополнително придонесува за подобрување на хигиената во и околу училиштето. „Деновите додека учениците се […]

Реконструкцијата на училиштето во Добрејци се одвива според планираната динамика

Реконструкцијата на подрачното училиште „Сандо Масев“ во населеното место во Добрејци  е во полн ек, информираат од Општина Струмица. Додаваат дека сСе санира буквално се и фасадата и внатрешниот дел на училиштето. -Учениците и наставниот кадар ќе добијат квалитетни услови за изведување на наставата, што е една од заложбите на градоначалникот Костадин Костадинов, стои во […]