fbpx

Се уредува дворот на училиштето во село Дукатино

 Се уредува дворот на училиштето во село Дукатино

Во подрачното училиште „Гоце Делчев“ во с. Дукатино  во тек се активности на уредување на училишниот двор со бекатон плочки.  Плочките се поставуваат околу училишната зграда на предниот, влезен дел од објектот со што влезната партија добива сосема нов лик  и дополнително придонесува за подобрување на хигиената во и околу училиштето.

„Деновите додека учениците се на зимски распуст  училиштето ги користи за реализација на оваа активност, која е планирана токму за овој период кога учениците не се на настава, со цел градежната активност да се одвива непречено и без да има негативно влијание врз нормалното одвивање на наставниот процес“, информираше директорот на ООУ„Гоце Делчев“, Дејан Стојанов, во чиј состав е  ова подрачно училиште.

Активноста се спроведува со средства обезбедени од буџетот на ООУ „Гоце Делчев“, Василево.

Share via
Copy link