fbpx

Tags : услуги

Костадинов: ќе правам се да не се зголемат цените на

-Заедно да се погрижиме за почиста Струмица.Во најголемата Европска и светска криза исправени пред огромни предизвици, ги реализираме активностите.Најавувам дека колкави и да се проблемите, поради зголемување на цените по сите основи, колкава и да е потребата за зголемување на цените на услугите кон домаќинствата, додека ја имам честа да ја водам Струмица правам се […]

Тренчевска од Струмица: Ги унапредуваме правата и услугите од социјална

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска посетата во Струмица ја започна со заеднички појадок со корисниците во станбените единици кои со процесот на деинституционализација се преместени од Заводот Бања Банско, соопштија денеска од ова министерство. „Процесот на деинституционализација го подобрува квалитетот на живот на лицата со попреченост. Корисниците кои во овој процес […]