fbpx

Tags : вечер на афоризми

Вечерва вечер на афоризми на СОФ 2022

Вечерва со почеток во 21:00 часот во парк/Езерце ќе се одржи Вечер на афоризми со докажаните афористичари Ацо Георгиев и Ристо Филчевски. Гости на настанот афористичарите – Јане Атанасов, Ружа Стојмилова и Ленче Стојменова од Кочани, како и Марија Ранѓеловиќ Белград, Р.Србија.  Афоризмот е најкратката литературна форма – афоризмот е забавна игра на зборови која секогаш […]