fbpx

Вечерва вечер на афоризми на СОФ 2022

 Вечерва вечер на афоризми на СОФ 2022

Вечерва со почеток во 21:00 часот во парк/Езерце ќе се одржи Вечер на афоризми со докажаните афористичари Ацо Георгиев и Ристо Филчевски. Гости на настанот афористичарите – Јане Атанасов, Ружа Стојмилова и Ленче Стојменова од Кочани, како и Марија Ранѓеловиќ Белград, Р.Србија. 

Афоризмот е најкратката литературна форма – афоризмот е забавна игра на зборови која секогаш го привлекува вниманието на струмичани. Афоризмот како книжевен вид сурово ја отсликува реалноста на сегашното време користи народни поговорки и филозофски мисли и од нив прави стихови исполнети со сатира и смеа.

Share via
Copy link