fbpx

Tags : СОФ 2022

Концерт на фолклорна низа „Во ритамот на традицијата“ на СОФ

Вечерва во 20:00 часот во Амфитеатар/ градскиот парк ќе се одржи Концерт на фолклорна низа „Во ритамот на традицијата“.Шестиот тиот ден од Струмица Опен Фестивал е резервиран за македонската фолкорна традиција и богатство. Вечерашниот настан е за сите љубители и негувачи на македонското фолклорно богатство. Во ритамот со традицијата  „Фолклорна Низа“ ќе се претстави на […]

Вечерва вечер на афоризми на СОФ 2022

Вечерва со почеток во 21:00 часот во парк/Езерце ќе се одржи Вечер на афоризми со докажаните афористичари Ацо Георгиев и Ристо Филчевски. Гости на настанот афористичарите – Јане Атанасов, Ружа Стојмилова и Ленче Стојменова од Кочани, како и Марија Ранѓеловиќ Белград, Р.Србија.  Афоризмот е најкратката литературна форма – афоризмот е забавна игра на зборови која секогаш […]