fbpx

Со пари од Министерството за локална и Општина Струмица ќе се обновува изгорениот дом на културата во Куклиш

 Со пари од Министерството за локална и Општина Струмица ќе се обновува изгорениот дом на културата во Куклиш

-Изгорениот и уништен објект на поранешниот Дом на културата во село Куклиш, Струмица го враќаме во функција.Министерството за локална самоуправа заедно со Општина Струмица, на иницијатива на градоначалникот Костадин Костадинов во сооднос 50% – 50%, ќе инвестираат оваа година 8 милиони денари за обновување на Домот на културата во Куклиш, објави министерот за локална самоуправа, Горан Милевски, а објават на фејсбук профил ја сподели и градоначалникот Костадинов.

Со реализација на првата фаза од реконструкцијата на објектот го правиме првиот чекор на враќање на културата и културните настани и во руралните средини во Струмица, напиша министерот Милевски,

Share via
Copy link