fbpx

Tags : Венеција

Струмица ќе се збратимува со Венеција

-Ја почнуваме постапката за збратимување со Венеција.Ќе вложиме максимални напори да направиме формална соработка со метрополата Венеција.Имаме многу точки на соработка, Струмичкиот карневал е една од нив, како и средновековието, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -На состанокот со претседателката на советот на Венеција, Ермелинда Дамиано разговаравме за многу аспекти и можности за соработка помеѓу […]