fbpx

Tags : Вози одговорно

По повод 8.Март превентивна кампања на полицијата „Вози одговорно“

Во чест на одбележување на празникот на жената 8-ми Март, Секторот за внатрешни работи Струмица, во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата и Факултетот за безбедност ја спроведоа кампањата „Вози одговорно“. -На повеќе локации на подрачјето на Струмица полициски службеници од СВР Струмица и советници од Републичкиот совет за безбедност на […]

Реализирана кампања „Вози одговорно!!! Вози одморен!!!“

Секторот за внатрешни работи преку Отсекот за превенција, а во партнерство со РСБСП и млади волонтери во РСБСП, вчера, на релација Струмица – Граничен Премин „Ново Село“ на магистралниот пат А4,  ја реализираше летната кампања –  2021 која се одвива под мотото: „Вози одговорно!!! Вози одморен!!!“. Целта на летната кампања е подобрување на безбедноста во […]