fbpx

Tags : Вработени

„Комуналец“ организираше ифтарска вечера за вработените со исламска вероисповед

Во рамките на Рамазанските пости, а во организација на директорот на ЈПКД „Комуналец“ Љупче Љачев и со поддршка од Општина Струмица, за вработените во претпријатието од исламска вероисповед беше организирана ифтарска вечера. Во дворот на „Комуналец“ имаше прекрасно дружење на домаќините и гостите меѓу кои беше и претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски. […]

Џонсон Мети обезбеди приватно во здравствено осигурување за вработените во

Сите вработени во Џонсон Мети во Македонија отсега ќе добиваат приватно здравствено осигурување. Компанијата обезбеди здравствени придобивки од Триглав осигурување за сите вработени, бидејќи нивното здравјето е приоритет. „Нашата посветеност за вработените ја покажуваме на дело со воведување нова придобивка – приватно здравствено осигурување. Во соработка со Триглав осигурување, вработените ги добиваат сите поволности од […]

Со субвенционирање на плати досега вработени 1.346 лица

Активните програми и мерки за вработување и во услови на криза им овозможуваат на компаниите полесно да ангажираат работници, при што над илјада работни места се поддржани само со мерката „Субвенционирање на плати“ , за која компаниите покажаа исклучителен интерес, информира Министерството за труд и социјална политика (МТСП). Агенцијата за вработување досега распиша два јавни огласи за […]