fbpx

Tags : занаетчии

„Еуромакс Ресоурцес“ поддржа 21 занаетчија во под Огражденскиот регион

„Еуромакс Ресоурцес“ продолжува со својата мисија за подобар живот и поддршка на локалното население од под Огражденскиот регион. Можноста за поддршка на занаетите и микро-бизнисите во под Огражденскиот регион ја искористија 21 занаетчија од повеќе села во општините Босилово и Ново Село, кои аплицираа  на повикот на „Еуромакс Ресоурцес“. Компанијата заедно со својот најголем инвеститор […]

Костадинов на средба со занаетчиите и малостопанствениците

“Занаетот е злато…” стара наша изрека која и денес сѐ уште пркоси на напредокот на технологијата. Но сепак, занаетите овозможуваат надополнување и надоврзување кон технологиите. Затоа, без занаетите не се може!, истакна кандидатот за градоначалник на Струмица од СДСМ, Костадин Костадинов при денешната средба со занаетчиите и малостопанственциите. -Како што е редот, понеделникот го започнав […]