fbpx

Tags : збратимува

Струмица ќе се збратимува со бугарскиот Крџали

Европратеникот и известувач за Северна Македонија во Европскиот парламент, Илхан Ќучук денеска престојуваше во работна посета на општина Струмица и ја предводеше повеќечлената делегација од соседна Бугарија во која беа и градоначалникот и претседателот Советот на општина Крџали и нивните заменици, како и советници од општините Благоевград и Хаџидимово. На средбата со градоначалникот Костадин Костадинов, […]

Струмица ќе се збратимува со Венеција

-Ја почнуваме постапката за збратимување со Венеција.Ќе вложиме максимални напори да направиме формална соработка со метрополата Венеција.Имаме многу точки на соработка, Струмичкиот карневал е една од нив, како и средновековието, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -На состанокот со претседателката на советот на Венеција, Ермелинда Дамиано разговаравме за многу аспекти и можности за соработка помеѓу […]