fbpx

Tags : зелена Европа

Стартувај го филмот за зелена Европа

Новиот EU Youth Cinema: Green Deal претставува извонредни европски филмови на теми како што се одржливост, заштита на климата и општествена одговорност. Првите филмови ќе бидат прикажани на Деновите на Европа од 5-ти до 9-ти мај 2022. Климатските промени и деградацијата на животната средина се егзистенцијални закани за Европската унија и светот. Со извонредни филмови, […]