fbpx

Tags : жени

Жени од турска националност од Василево се информираа за препознавање

Жените припаднички на турската националност во Василево се информираа за специјализираните советувалишни услуги и можностите како жртвите на родово засновано и семејно насилство да се справат со истото. Неформалната средба на жените од турска националност  се одржа вчера попладне  со активистки на здружението Скај плус, координаторката за еднакви можности во општина Струмица и претставничка од […]

Полицијата со флаери и цвеќе им го честиташе 8.Март на

Денеска, во чест на Меѓународниот ден на жената 8-ми Март, Секторот за внатрешни работи Струмица спроведе превентивна активност при што на подрачје на Струмица на жени возачи им беа поделени флаери со едукатива содржина. Исто така, активноста беше спроведена и на подрачје на Радовиш, каде што на неколку локации на жените возачи им подарија цвеќе.

Жените во руралните средини и нивната економската независност се стратешки

Рурална Коалиција во својот стратешки план за периодот 2021-2025, како свој стратешки приоритет ја зацрта поддршката на жените и младите фармери во руралните средини, со цел подобрено искористување на финансиската поддршка во земјоделието од нивна страна. Посебно значаен сегмент во дејствувањето на Рурална Коалиција ќе биде насочен кон подобрување на условите за постигнување поголема економска независност на […]

„Еуромакс“ ги поддржува земјоделците – нова група на жени добија

Поддршката на жените земјоделци во општините Босилово и Ново Село продолжува. Интересот кај земјоделците за соработка со „Еуромакс  ресоурцес“ и понатаму е голем, а компанијата  по четврти пат донираше приклучна земјоделска механизација на оние кои се пријавија преку проектот за поддршка на женското претприемништво. Одличната соработка на Еуромакс со жителите е поддржана од главниот инвеститор […]