fbpx

Tags : Златна потковица

„Златна потковица“ на Астерфест за данскиот филм „Ивалу“

Жирито во состав: Гоце Ристовски (писател и универзитетски професор), д-р Дрита М. Фазлија (филмски продуцент и универзитетски професор) и Мили Чумиќ (филмски продуцент и дистрибутер од Велика Британија), по опстојна расправа за сите 23 филмови во официјалната конкуренција прикажани на 18-тиот Интернационален филмски фестивал „Астерфест“, донесе едногласна О Д Л У К А Наградата „Златна потковица“ се доделува на филмот […]

„Златна потковица на „Астерфест“ за филмот „Сведок“ на Али Азгари

Официјалното жири на 17-тиот „Астерфест“ во состав: Владимир Перовиќ, Мими Ѓоргоска-Илиевска, Мимоза Рајл и Столе Ангелов, донесе одлука и подготви образложение за наградите за кусометражните филмови во компетитивната програма. Златна потковица – СВЕДОК на Али Азгари (Иран / Франција) Во реалноста, пред нашите очи се случуваат настани и се менуваат сликите на животот во еден […]