fbpx

Tags : ЗНМ

Скринингот за коронавирусот продолжува и со новинарите од внатрешноста

Здружението на новинарите на Македонија побара од Министерството за здравство да се организира бесплатен скрининг за новинарите и медиумските работници за коронавирусот. Во таа насока ве известуваме дека скринингот продолжува и се проширува, односно сега ќе ги опфати и новинарите и медиумските работници од другите градови. Секој новинар кој е заинтересиран за да направи скрининг, потребно […]

По барање на ЗНМ ќе се спроведе скрининг за коронавирус

Министерството за здравство на барање на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во наредните денови ќе организира бесплатен скрининг за новинари и медиумски работници за КОВИД – 19.   Во последниот период новинарите и медиумските работници кои известуваат на терен за активностите на учесниците во предвремените парламентарни избори, поради зголемениот обем на работа, се дополнително изложени на вирусот КОВИД – 19. Освен тоа, во ЗНМ беше пријавено […]