fbpx

Венко Филипче е нов претседател на СДСМ

 Венко Филипче е нов претседател на СДСМ

На одржаните партиски избори во СДСМ Венко Филипче освои 8.474 гласови, Јован Деспотовски 2.291, а, Александар Бајдевски 868, додека неважечки биле 159.

Вечерва на прес конференција во СДСМ беа соопштени резултатите, а во обраќањето новиот претседател на СДСМ, Венко Филипче истакна дека следи период на реорганизација на партијата и вети дека нема да дели, туку ќе обединува и ќе се спротивстави на оние кои сакаат да ја ослабнат СДСМ за свој личен интерес.

Share via
Copy link