fbpx

Во Радовиш прогласен ден на жалост по загинувањето на двајцата алпинисти

 Во Радовиш прогласен ден на жалост по загинувањето на двајцата алпинисти

Советот на Општина Радовиш на вчерашната вонредна седница донесе одлука, денес 14.10.2021 година (четврток) да биде прогласен за ден на жалост зради трагично загинатите двајца алпинисти, Зоран Мајсторски (45) и Драган Станишков (20) членови на Алпинистичкиот клуб „Плоча“ од Радовиш,кои ги загубија животите вчера напладне при чистење на високо недостапни силоси во рудникот „Бучим“ кај Радовиш.

Погребот на посмртните останки на двајцата алипинисти ќе се изврши денес на гробиштата во Радовиш.

Share via
Copy link