fbpx

Заврши поправката и рехабилитацијата на делница од патот Струмица-Ново Село

 Заврши поправката и рехабилитацијата на делница од патот Струмица-Ново Село

Заврши поправката и рехабилитацијата на А4 делница, Струмица-Ново Село, информираат од ЈП за државни патишта.

Од буџетот е финансирана поправката и рехабилитацијата на државните патишта: Р1302 делница, Струмица-Берово и А4 делница, Струмица-Ново Село.

Договорната цена сo ДДВ изнесува: 82.772.941,00 денари. Договорот опфаќа поправка и рехабилитација на делниците: Р1302 делница, Струмица-Берово во должина од 6.6км и А4 делница, Струмица-Ново Село со должина од 2.9км.

Делницата Струмица-Ново Село е целосно завршена. Должина од 2.9 километри Ширина: 6 метрим а вредноста е 23,75 милиони денари.

Share via
Copy link