fbpx

30 денари награда по пациент за матичните лекари за вакцинирани пациенти

 30 денари награда по пациент за матичните лекари за вакцинирани пациенти

Во насока на стимулација на интересот за вакцинација за заштита од КОВИД-19 и за спречување на ширењето на пандемијата, Владата денеска донесе одлука за еднократна финансиска награда во висина од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70% со вакцинација на своите пациенти од вкупниот број запишани кај нив.

Share via
Copy link