fbpx

40 дена екстрадициски притвор за Љупчо Палевски

 40 дена екстрадициски притвор за Љупчо Палевски

-Амбасадата на Република Северна Македонија во Анкара испрати допис до Министерството за правда во кој  информира дека ни доставува добиена Нота од МНР на Република Турција, како одговор на Нотата доставена од Амбасадата на РСМ во Анкара од 06.12.2023 година, со која информираат дека врз основа на дописот добиен од Канцеларијата на главниот јавен обвинител Баликесир, определен е екстрадициски притвор за Љупчо Палевски, во траење од 40 дена, соопшти денеска Министерството за правда.

Share via
Copy link