fbpx

Tags : Љупчо Палевски

На Љупчо Палевски му е одреден привремен затвор во Турција

На Љупчо Палевски му е одреден привремен затвор во ,, Затворена казнено -поправна установа Беликесир “-Турција, информираа денеска од Министерството за правда. Во дописот од Републичкото Јавно Обвинителство Беликесир- Турција информираат дека на лицето Љупчо Пелевски, кој со потерница беше уапсен за кривично дело,, Намерно убиство на дете”, согласно Законот 6706 член 14 , со […]

40 дена екстрадициски притвор за Љупчо Палевски

-Амбасадата на Република Северна Македонија во Анкара испрати допис до Министерството за правда во кој  информира дека ни доставува добиена Нота од МНР на Република Турција, како одговор на Нотата доставена од Амбасадата на РСМ во Анкара од 06.12.2023 година, со која информираат дека врз основа на дописот добиен од Канцеларијата на главниот јавен обвинител […]

Министерството за правда од надлежните турски власти побара Љупчо Палевски

Министерството за правда денеска информираше дека од надлежните турски власти побара Љупчо Палевски да биде задржан во притвор поради екстрадиција се до завршувањето на постапката. Очекуваме од Република Турција веднаш да постапи по нашето барање. Министерството за правда денеска во 09:20 часот доби официјално известување од Интерпол, дека лицето Љупчо Палевски, баран со меѓународна потерница е […]