fbpx

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Светскиот ден на театарот

 Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Светскиот ден на театарот

Почитувани членови на Струмичкиот театар „Антон Панов“,

Ако се знае дека театарот е една од најстарите и највозвишените уметности што ги смислил креативниот човечки ум, тогаш останете возвишени и Вие во Вашата уметничка мисија.Бидете и верни на божицата Талија и горди на Вашите „штици што живот значат“, за да останат горди со Вас и сите струмички вљубеници во театарската уметност.Продолжете ја на најубав можен начин 74-годишната традиција на Струмичкиот театар. Негувајте ја и јакнете ја големата љубов кон професијата, за да ви биде возвратено со љубов, полни гледалишта и многу, многу аплаузи.

Нека Ви е честит 27 март – Светскиот ден на театарот.

Share via
Copy link