fbpx

Голема Богородица (петок), неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

 Голема Богородица (петок), неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 28 август (петок), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во државава.

Од Министерството за труд и социјална политика им го честитаат празникот Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) на граѓаните од православна верисповед. 

Share via
Copy link