fbpx

Tags : неработен ден

Голема Богородица (петок), неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 28 август (петок), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во државава. Од Министерството за труд и социјална политика им го честитаат празникот Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) на граѓаните од православна верисповед. 

Понеделник, 3 август неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ,  02 Aвгуст (недела), Ден на Републиката, односно 03 август (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита Денот на Републиката.