fbpx

Градоначалникот на Василево, Славе Андонов, избран за претседател на Советот за развој на Југоистокот

 Градоначалникот на Василево, Славе Андонов, избран за претседател на Советот за развој на Југоистокот

Градоначалникот на Василево, Славе Андонов, со мнозинство гласови од градоначалниците од ВМРО ДПМНЕ денеска е избран за претседател на Советот за развој на Југоисточниот плански регион. Против неговиот избор беа градоначалниците од СДСМ од Струмица, Богданци и претставникот на Валандово, кои го напуштија гласањето за неговиот избор откако претходно побараа за претседател со консензус да биде избран струмичкиот градоначалник, Костадин Костадинов.

По две паузи и кординации на градоначалниците од двете партии, со 6 гласови од градоначалнциите од ВМРО ДПМНЕ, Андонов беше избран за претседател, функција која трае една година, а досега ја извршуваше градоначалникот на Радовиш, Ацо Ристов.

Share via
Copy link