fbpx

„Комуналец“ ги чисти наносите од песок и кал од невремето

Екипи од Одделението „Комунална хигиена“ при ЈПКД „ Комуналец“ Струмица вчера и денес започнаа со чистење на наносите од песок и кал што се појавија по невремето низ неколку улици на Струмица.

-Се прави напор овие улици во најскоро можно време да се вратат во првобитната чиста состојба, а исто така се планира и повторно чистење на каналите со што би се намалила штетата од некое ново невреме, информираа од струмичкото комунално претпријатие.

Share via
Copy link