fbpx

Костадинов го честиташе празникот „Свети Тома“-Денот на неимарите и градителите

 Костадинов го честиташе празникот „Свети Тома“-Денот на неимарите и градителите

-Денеска ја имав честа лично да им го честитам празникот „Свети Тома“ – Ден на неимари градители на нивната традиционална 30-та по ред средба во манастирот „Св. Богородица Елеуса“ во Вељуса, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов.

-Професијата градежник е една од најкреативните која со своите дела ни го прави животот полесен и поубав.Честит празник градежници и со своите градби бидете дел од новата верзија на Струмица, напиша Коистадинов.

Share via
Copy link