fbpx

Костадинов на средба со членови на Локалниот младински совет на Струмица

 Костадинов на средба со членови на Локалниот младински совет на Струмица

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска ја одржа првата официјална средба со членовите на новоформираниот Локален младински совет на општина Струмица.

На средбата разговараа за функционирањето и целите на Локалниот младински совет, како и за актуелните младински прашања и предизвици и нивните решенија.

Градоначалникот Костадинов е задоволен од досега направеното, со што и се реализира неговот предизборно ветување дека Струмица ќе биде град на младите.

Покрај формирањето на Локалниот младински совет, изработена е и од Советот усвоена Локална стратегија за млади 2023-2027, Младинскиот центар во општинската зграда е во завршна фаза, обезбедена е финансиска поддршка за младинските бизнис иницијативи, а Општината има и официјален службеник за млади.

Share via
Copy link