fbpx

Костадинов:Струмица е на врвот против семејното насилство

 Костадинов:Струмица е на врвот против семејното насилство

Денеска е 25 ноември – Меѓународен ден за елиминација на насилството врз жените.

Ова не е ден за одбележување и празнување, туку ден кој потсетува дека имаме уште работа и како одговорни градоначалници и политичари, треба да направиме се за да ја подигнеме свеста и да ги заштитиме жртвите.

Општина Струмица е на врвот во борбата против семејното насилство.

Го има првиот и единствен самофинансирачки општински Шелтер центар за згрижување на жртви на семејно насилство кој се потврди како добра практика и единствен таков пример во државата.

Има и Советувалиште за жени и деца, жртви на семејно насилство.Започнавме и со реализацијата на проектот „Куќа на пола пат“ за поддржано живеење на жени жртви на семејно насилство и нивна реинтеграција и рехабилитација.

Share via
Copy link