fbpx

Крапџиите на „Шампион 2005“ втори на крапскиот натпревар во Виница

Трајче Аљоков, Коста Поп Иванов и Бобан Јовановски, членови на ЗСР „Шампион 2005“ од Струмица, го освоија екипно второто место на Крапскиот куп натпревар што се одржа викендов на езерото Трсино, кај Виница со вкупен улов од 74 килограми.

Натпреварот во органираше Здружението „Крап“ од Виница, а во конкуренција на десет тим крап екипи струмичките крапџии го имаа најголемиот улов со тежина од 10,773 килограми.

Share via
Copy link