fbpx

Неодговорно однесување – „Здрава котлина“ брзоплето ја одби поканата за работна средба и за независно мониторинг тело!?

 Неодговорно однесување – „Здрава котлина“  брзоплето ја одби поканата за работна средба и за независно мониторинг тело!?

Поради амбициите на раководството за платени, политички функции во општинските совети, Здрава котлина и овој пат пропушти прилика и брзоплето и неодговорно ја одбија нашата покана за работната средба. Нам ни испорачаа уште една нервозна реакција полнa со деструктивна енергија, гнев и омраза.

Јасно е дека тие самостојно одлучија активно да учествуваат во овие локални избори како легитимни политички партиципиенти во политички изборен процес. Така во овој предизборен период од кампања, тие имаат можности но и обврска пред гласачите за јавни медиумски соочувања, дуели и дебати со други политички опоненти од изборниот процес.

Токму затоа во Отвореното писмо ние ја повторивме нашата перманентна покана за конструктивна „работна средба“ помеѓу деловен субјект и граѓанско здружение. Единствено ваков формат на работна средба е во вистинската насока за практично реализирање на базичните принципи и заложби на „Архуската конвенција“ за засилена улога на граѓаните и граѓанските здруженија од областа на заштита на човековата средина, широка инклузивност и транспарентност преку партнерски дијалог и цивилизирани форми на партиципативната демократија!

Еуромакс ресоурцес

(комерцијална објава)

Share via
Copy link