fbpx

Одбележана годишнината од загинувањето на бранителот Атанас Јанев

 Одбележана годишнината од загинувањето на бранителот Атанас Јанев

Денес се навршуваат 20 години од загинувањето на нашиот сограѓанин Атанас Јанев кој беше една од жртвите на воениот конфликт од 2001 година. Јанев загина на денешен ден со уште двајца бранители од. редот на полицијата, во борбите кај гробиштата во Брњанци за ослободување на селото Арачиново.

По тој повод градоначалникот Коста Јаневски денеска положи свежо цвеќе пред Споменикот на бранителите на булеварот ,,Маршал Тито” заедно со претставници на семејството Јаневи, СВР –Струмица и Општинскиот сојуз на борците.

Атанас Јанев загина на 25-годишна возраст, а беше член на посебната единица за поддршка при МВР.

Share via
Copy link