fbpx

ОДБЕЛЕЖАНО ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ПАТРОНОТ И ЗАШТИТНИК НА ГРАДОТ – СВ.СПАСО РАДОВИШКИ

 ОДБЕЛЕЖАНО  ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ПАТРОНОТ И ЗАШТИТНИК НА ГРАДОТ – СВ.СПАСО РАДОВИШКИ

Со одржување на вечерната богослужба во Храм „Св.Троица“ со која сослужуваа свештеници од Радовишкото архиерејско намесништво – Брегалничката епархија, започна чествувањето на патронот и заштитник на градот – Св.Спасо Радовишки.

Веднаш потоа со иконата на Светиот великомаченик Спасо Радовишки беше организирана вечерна Литија од Храм „Св.Троица“ до плоштадот „Св.Спасо Радовишки“.

Во неделата беше одржана Света литургија во Храм „Св.Троица“ со која исто така сослужуваа свештеници од Радовишкото архиерејско намесништво – Брегалничката епархија.

Share via
Copy link