fbpx

Општина Ново Село противзаконски и самоволно поставила разделни столбови на магистрален пат

 Општина Ново Село противзаконски и самоволно поставила разделни столбови на магистрален пат

На 04.03.2022 од страна на полициски службеници од СВР Струмица е извршен увид на магистрален пат А-4 (делница Струмица-граничен премин Ново Село), при што во село Ново Село било констатирано дека општина Ново Село противзаконски, неосновано и самоволно поставила сообракајна сигнализација (разделни столбови) на магистрален пат, со што ја загрозила безбедноста на учесниците во сообракајот, информираа денеска од СВР Струмица.

За настанот е известено Министерство за транспорт и врски, во чија надлежност се магистралните патишта, а по целосно документирање на случајот од страна на СВР Струмица ќе биде поднесена пријава по чл. 384 од Законот за безбедност на сообакајот на патиштата, стои во информацијата на полицијата.

Share via
Copy link