fbpx

Општина Струмица и „Комуналец“ од задутре почнуваат со селекција на отпадот

 Општина Струмица и „Комуналец“ од задутре почнуваат со селекција на отпадот

Општина Струмица во соработка со ЈПКД „Комуналец“, во рамките на проектот „Еко паметни општини“, во недела – 19 март, од 09:00 часот, ќе започне со делење втора канта на домаќинствата, за селекција на отпад (пластика и лименки), соопштија од струмичкото комунално претпријатие.

На почетокот ќе бидат опфатени: населбата Карпош и сите улици во потегот од улицата Браќа Миладинови до улицата Мито Хаџивасилев Јасмин, како и од Булевар Климент Охридски до Булевар Маршал Тито.

Со оваа акција и официјално ќе започне селектирањето отпад во Струмица, кое во наредниот период постепено ќе се прошири и на целата територија на општината.

Кантите се обезбедени од ЈПКД „Комуналец“ и Општина Струмица и ќе се делат бесплатно.

Се апелира до граѓаните за домаќинско и правилно користење на кантите за селекција на отпад од пластика и лименки.

ЈПКД Комуналец ќе го подига овој вид отпад еднаш во неделата, според распоред кој е во фаза на изготвување.

Share via
Copy link