fbpx

Пронајдени неексплодирани убојни средства на границата со Грција, во гевгелиско

 Пронајдени неексплодирани убојни средства на границата со Грција, во гевгелиско

Регионалниот ЦУК Струмица, известува дека преку Единствениот повикувачки број за итни случаи 112 во ЦУК, е добиена дојава за пронајдени стари неексплодирани убојни средства (НУС), кај село Моин, Општина Гевгелија, во близина на границата со Република Грција, и веднаш е известен пиротехничар од ДЗС Струмица за безбедно да се отстранат опасните стари неексплодирани убојни средства.

Се препорачува на граѓаните кога ќе најдат НУС од минатите војни, да не ги фаќаат и поместуваат, туку едноставно да се јават на 112 во ЦУК за нивно безбедно неутрализирање според стандардни оперативни постапки.

Share via
Copy link