fbpx

Tags : средства

Пронајдени неексплодирани убојни средства на границата со Грција, во гевгелиско

Регионалниот ЦУК Струмица, известува дека преку Единствениот повикувачки број за итни случаи 112 во ЦУК, е добиена дојава за пронајдени стари неексплодирани убојни средства (НУС), кај село Моин, Општина Гевгелија, во близина на границата со Република Грција, и веднаш е известен пиротехничар од ДЗС Струмица за безбедно да се отстранат опасните стари неексплодирани убојни средства. […]