fbpx

Советот за превенција расправаше за врсничкото насилство и говорот на омраза во училиштата

 Советот за превенција расправаше за врсничкото насилство и говорот на омраза во училиштата

Општина Струмица се уште е единствената општина во државата во која Локалниот совет за превенција одржува редовни состаноци , со што на дело ја покажува континуираната и максимална посветеност за решавање на постоечките проблеми или нивно превенирање.

Денеска се одржа редовната 17 по ред работна конференција на Локалниот Совет за превенција во Општина Струмица, на која главни точки на дневниот ред беа врсничкото насилство и говорот на омраза во училиштата, како и подготвителните активности за учебната 2024/2025 година во училиштата.

Share via
Copy link