fbpx

Tags : совет за превенција

Совет за превенција:Чувството на безбедност кај граѓаните на Струмица е

Локалниот совет за превенција денеска ја одржа 14-та работна конференција на која на дневен ред беа ставени три актуелни теми и тоа градење клима на доверба и добросостојба во училиштата, узурпација на на јавните површини, тротоарите во градот и истражувањето на тема „Со локални совети за превенција кон подобра соработка“ спроведено од невладината организација „Евротинк“, […]

На дневен ред на Советот за превенција повторно бесправната сеча

Денеска се одржа 11-та конференција на Локалниот совет за превенција на која повторно се разговараше за бесправната сеча и трговија на дрвја на подрачјето на општина Струмица и труење на кучињата. Главен акцент беше ставен на проблемот со пустошењето на шумите, а заклучокот е дека тој проблем веднаш не може да се реши, меѓутоа може […]

Видео:Советот за превенција ќе го решава проблемот со кучињата скитници

Вчера се одржа шестата седница на Локалниот совет за превенција. Покрај дивите продавачи на јавните површини и проблемите на улицата „Антон Панов“, следен предизвик за членовите на Советот ќе биде решавањето на проблемот со кучињата скитници.

Видео:Општинскиот совет за превенција на средба со угостителите

Почитување на законите и протоколите на Владата на Република Северна Македонија во пандемија на КОВИД-19, беше темата на денешниот состанок на Локалниот совет за превенција на кој присуствуваа и сопственици на угостителски објекти и претставници на повеќе државни и општински инспекциски служби и институции.