fbpx

Струмичките пчели од „Пчелин рај“ долетаа на „Тиквешкиот гроздобер“

 Струмичките пчели од „Пчелин рај“ долетаа на „Тиквешкиот гроздобер“

Маската „Пчелин рај“ на Основното училиште „Видое Подгорец“ од Струмица под менторство на наставничката Соња Цицимова, денеска учествуваше на традиционалиот „Тиквешки гроздобер“ што се одржува во Кавадарци.

Оригиналноста на својата маска „Пчелин рај“ ја покажа пред гостите во Кавадарци,а на премиерот Димитар Ковачевски и градначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев им подарија од нивниот далеку познат мед.

Годинава, освен успешното учество на Струмичкиот карневал, оваа позната маска учествуваше и на низа други манифестации во земјава и странство.

Share via
Copy link