fbpx

Tags : асфалт

Костадинов: Се става асфалт на делницата Струмица-Дабиле

-Зборот е збор за мене.Синоќа ветено, денеска реализирано.Се става асфалт на делницата Струмица – Дабиле со што се решава сообраќајниот метеж, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Благодарам до општествено одговорните компании за обезбедената донација за асфалтирање на делницата.Нека ни е со среќа!Секогаш од срце за мојата Струмица, напиша струмичкиот градоначалник.

Се поставува втор слој асфалт на дел од улицата „Младинска“

Денеска втор слој асфалт започна да се става на улицата „Младинска“ на потегот од крстосницата со булеварот „Гоце Делчев“ до мостот на поројот „Крушевска Република“, информираа од Општина Струмица. Овој градежен зафат се реализира на вкупна површина од 4.351,60 метри квадратни, односно должина од 480 и ширина од 9 метри. Вкупната вредност на оваа инвестиција […]

На осум улици во Струмица почна да се поставува втор

Општина Струмица продолжува со реализација на програмата за асфалтирање на улици со втор слој асфалт. Во следните денови со овој градежен зафат ќе бидат опфатени вкупно 8 улици:1.Улицата „Ценка Павлова“- потег од ул. „Младинска“ до ул. „Ката Поцкова“ 2.Улицата „Браќа Минкови“- потег од ул. „Младинска“ до ул. „Ката Поцкова“ 3.Улицата „Киро Абрашев“- потег од ул. […]