fbpx

Tags : Бојмацалиев

Бојмацалиев: Нема кривична пријава против вработени во СВР Струмица

Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи, Митко Бојмацалиев, при денешната посета на СВР Струмица, а во одговор на новинарско прашање да ја коментира веста дека е поднесена пријава до надлежно јавно обвинителство против вработени во СВР Струмица, кои наводно дозволиле да застаре дисплинска постапка, тој категорично одговори дека не е поднесена никаква кривична пријава против […]

Бојмацалиев: Со 50 милиони денари создадовме модерни работни услови на

Денеска дополниелниот заменик министер за внатрешни работи, Митко Бојмацалиев, оствари работна посета на подрачјето на СВР Струмица каде што оствари работни средби со раководствата на СВР Струмица и Одделенијата за внатрешни работи во Радовиш и Валандово во рамки на серијата посети што ги реализираме во сите сектори ширум земјава како би се запознале одблиску со […]

Бојмацалиев од Прифатниот центар Винојуг: Намалена илегална миграција за 50

Денеска дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев во Прифатниот центар Винојуг во Гевгелија присуствуваше на Координативниот состанок во организација на раководството на Регионалниот центар ,, Југ“ со претставници од сите релевантни државни институции, меѓународни организации и невладини организации-присутни чинители во Привремениот транзитен центар како дел од националната компонента во справувањето со мешаните миграциски […]

Бојмацалиев: Внатрешна контрола треба да утврди каде е грешката со

Денеска, дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев, во одговор на новинарско прашање, за време на неговата посета на Дојран, истакна дека внатрешна контрола на МВР треба да утврди каде е грешката зошто не се издаваат веќе готовите пасоши на граѓаните. „Јас не спорам дека е зголемен бројот на пасошите кои се подготвуваат, туку […]