fbpx

Tags : Бугарија

Ученици од Струмица и Бугарија твореа на тема „Нацртај среќа“

,, Нацртај среќа“, беше насловен меѓународниот ликовен конкурс на струмичкото ООУ,, Сандо Масев,, и бугарското, „Иван Вазов“ од Бугарија инициран од директорите на училиштата Драгица Спасова и Виктор Глигоров. Учениците од двете училишта ја отслика среќата на хартија, опишувајќи на автентичен начин користејќи ја детската имагинација. Делата на наградените ученици од 1 до 4 одделение […]

Актери од „Антон Панов“ наградени на фестивалот во Враца, Бугарија

Актерката Танкица Стојанова и актерите Горги Трајков и Никола Костадинов од НТ „Антон Панов “ од Струмица се добитници на награди на 32-то издание на Националниот фестивал на мали театарски форми и 10. Фестивал на Новата европска театарска акција што се одржа во Враца, Бугарија, од 16 до 21 мај. Стојанова ја освои наградата за […]

КУД „Кирил и Методиј“ од Иловица во септември ќе настапи

Културно уметничкото друштво (КУД) „Кирил и Методиј“, каде членуваат млади од селата Иловица и Штука, се подготвува за настап на меѓународен фестивал во Неделино, Бугарија што се одржува од 3 до 5 септември годинава. Настапот на 20-от Национален фолклорен фестивал за танцување и пеење во Неделино, годинава е поддржан од Еуромакс Ресоурцес, компанијата што го […]