fbpx

Tags : Центар за развој на Југоисточниот плански регион

Градоначалникот на Гевгелија за разрешувањето на директорката на Центарот за

Градоначалникот на Гевгелија и претседател на Советот на градоначалници на Југоисточниот плански регион, Андон Сарамандов, денеска се огласи со соопштение по разрешувањето на досегашната директорка на Центарот за развој на овој регион, Жулиета Ѓуркова. -Одлуката за избор на нов директор на Центарот за развој Југоисточниот плански регион беше донесена едногласно од страна на членовите на […]

Одржано предавање за медиумска писменост и како до поголема присутност

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“ одржа предавање за предизвиците на медиумската писменост и како до поголемо и засилено присуство во јавноста со вработените во Центарот за развој на Југоисточниот плански регион. Новинарите Ристо Тасев и Ване Трајков пред вработените, предводени од директорката Жулиета Ѓуркова, зборуваа за за медиумската писменост, препознавање лажни вести, користење алатки […]