fbpx

Tags : детски карневал

Во тек е пријавувањето за Детскиот карневал

Организациониот одбор на Струмичкиот карневал Ве известува дека во тек е пријавувањето за учество на Детскиот карневал 2023 година. Пријавите може да се симнат на официјалната веб страна http://www.strumickikarneval.com и достават во електронска форма на е-маил:  strumicacarnival@gmail.com најкасно до 10.02.2023 година.  Доколку на главната сцена учесниците планираат  настап со кореографија и музика и евентуално пропратен […]

Струмичките маски „Пчелин рај“, „Весели печурки“ и „Весели марионети“ учествуваа

Маските „Пчелин рај“ и „Весели Печурки“ на ОУ „Видое Подгорец“ и „Весели марионети“ на СОУ „Никола Карев“ учествуваа на денешниот „Радовишки детски карневал 2022“. Со своите креации и на овој како и на многу други карневали оставија одличен впечаток, а нивните маски предизвикаа големо внимание на овој карневал.

Детски карневал во Радовиш за традиционaлната „Априлијада“

Радовиш денеска беше претворен во карневал на детската фантазија.Плоштадот „Св.Спасо Радовишки“ личеше на пролетен мозаик и кошница исполнета со разнобојни цветови, бубамари, пчелички, кловнови, волшебници, дизниеви јунаци и многу други маски, коишто денес беа дел од традиционалната „Априлијада“. Почнувајки со дефиле од бул.Александар Македонски и движејки се кон плоштадот, каде маските имаа свое претставување, и […]

Фото: Детски карневал во Струмица

Денеска на плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица се одржа Детскиот карневал по повод празникот Прочка. На него продефилираа околу илјада дечиња во групни и поединечни маски, кои преку своите маски и кореографии на најразлични теми ја покажаа својата креативност и уште еднаш успешно докажаа дека ја негуваат вековната традиција на Струмичкиот карневал.