fbpx

Фото: Детски карневал во Струмица

 Фото: Детски карневал во Струмица

Денеска на плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица се одржа Детскиот карневал по повод празникот Прочка. На него продефилираа околу илјада дечиња во групни и поединечни маски, кои преку своите маски и кореографии на најразлични теми ја покажаа својата креативност и уште еднаш успешно докажаа дека ја негуваат вековната традиција на Струмичкиот карневал.

Share via
Copy link